Si Pembaca

Friday, November 13, 2009

Baju??


date : 22 nov 2009


ya....aku telah di undang ke suatu tempat pd ari itu..
tp apa yg harus ku pakai?
baju kurung?
baju kebaya?
jubah?


partner?? ya...aku ade partner k....mau sedondon ka kamu?? :))


tunggu yer....hehehe....


hadiah dlm proses.....:)




Tuesday, November 10, 2009

Who KETAT??


Salam....

Hahahaa.....thanks CT wat review psl KETAT...i like it!

so...sblm ni citer ni merebak smpai ke telinga MR n MRS KETAT...
aku nk story yg betul2 k....


kisah ini bermula pada raya yg entah ke berapa la...hehehe
xslh aku ari jumaat la...ari yg mulia tu n penghulu segala ari...:)
nk d pendenk kn citer...mlm khamis tu salim, kwn sek aku plan nk g main lelayang kt Tmn Metropolitan...ala yg kt kepong tu......
salim bw awek die, Pka :) konon nya nak kenal2 ngn member salim la ni....

after da puas main ngn bergambar....g la mkn kt memori corner....
pas da cekik mencekik....konon masih awal lg padahal dah kul 10mlm...g la PUTRAJAYA...
ala...nk g kt bridge ape tah...time tu sibuk nk cri lighting yg gempak2...
last2 smpai Pjaya...salim kata xtw jln....pergh.....ape lg...calling2 la org...
duk tnya direction nya....last2, salim kol kwn U die....

so...........muncul la si Ketat............

Nape ketat?????

aku pn xtw nma die yg betul ape.....
die ler yg jd tourist guide kami secara x official nya la....
aku lak...1st time tgk die, da tngkap lentok....nk kata hensem, kacak je la..
tnya ct, die pn mention benda sama....wah2, suke ler...ape lg angau la aku.....

time tu masing2 sombong kn.....padan muka aku ngn die....
pas 1 week die call aku...huahua...
so bermula persahabatan kami.............



Amacm CT???


B4 terlupa nama die AIDIL yer...org pggil die ketat sbb muka die yg selalu ketat
betul ker??? :P hahaha!

no komen!!






Cinema~


Date : 31 Okt 2009
Venue : Times Square





nk tgk yg kiri or kanan??
(sila abaikn org ini)


akhirnya.............






kami tgk yg ni...hehehe 18PL

kami da 21thn..huhu :))

citer ok la...dpat seat kt tgh2 n blakang skali...
puas ati ler beb....tp cian kt wawa...org dpn die tinggi sgt...hihi


tp pulang ngn muka yg ceria..hahahaha






tp stuck dlm jam odw nk balik unisel......pnat nya.....
thanks wawa....aritu kite hilang tension gak yer....hahahha
but da blik unisel, tension dtg lik yer........;))


notakecik : 1st movie aku tuk thn ni..hahaha:))




Monday, November 09, 2009

GoOd LUck






GOOD LUCK TO ALL MY FRIEND.....



frOM ur Lovely fren;

nadia



No more Sadness..


Salam...

Hmmm....btul ker title tu?? NO MORE SADNESS???
abai kn jer title tu...kihkih...xtw nk buh ape title tu...

pejam celik jer..kite da nk smpai phujung tahun 2009....
ape yg da korang capai tuk thn ni? azam lak mcmna?
aku???? xyah tnya la....len di rancang len yg jd...gtu ler citer nya...

as a student, final exam nk dkat..tp preparation agak kelam kabut gak ler...
mana nk kelas, mana nk anta assignment....mcm2 hal yg jd sem ni....pening yer..
roomate? ok...but miss her a lot....cian aku tgk dia....kesana kesini die...mcm YB..hehehe

Anyway gud luck ye kak! Game kt UNITEN tuu.....hopefully terpilih k :)

hmmm...

byk yg nk d citer kn..tp xleh bgtw kt cni....hehehe
simpan dlm ati jer la....hahahha

oleh itu..kite guna pakai lik title tu NO MORE SADNESS!

TATA~


nota kecik : post kali ni mgarut ckit....hehehe

Saturday, October 24, 2009

BAJET 2010 Msia


Salam & Morning...:D

wah, pg2 lg aku da menghadap lappy....hehehe...

adakah anda sume mengikuti BAJET 2010 yg d bentangkan oleh PM kite smlm???
aku follow wei......:) dan aku sgt teruja ngn part ni......


cebisan dr p'bentangan smlm......


Menjaga Kebajikan Golongan Pelajar

67. Selain itu sebagai galakan, Kerajaan berhasrat memberi ganjaran kepada pelajar yang cemerlang dalam pendidikan. Untuk ini, Kerajaan akan:

Pertama: Menganugerahkan Biasiswa Nasional kepada 30 pelajar terbaik di kalangan yang terbaik atau crème de la crème berasaskan kepada merit sepenuhnya. Penyandang Biasiswa Nasional ini akan melanjutkan pelajaran ke universiti tersohor di dunia;

Kedua: Menukar pinjaman PTPTN kepada biasiswa bagi pelajar yang berjaya menamatkan pengajian ijazah sarjana muda kelas pertama atau setaraf dengannya bermula tahun 2010;

Ketiga: Kerajaan prihatin terhadap kebajikan golongan pelajar terutamanya mereka yang datang daripada kalangan keluarga berpendapatan rendah. Untuk itu kita akan memberi diskaun tambang 50 peratus bagi perkhidmatan kereta api KTMB jarak jauh kepada pelajar berumur 13 tahun sehingga mereka masih bertaraf pelajar. Kad diskaun pelajar 1Malaysia percuma boleh diperoleh dari KTMB.

Diskaun tambang ini bermula 1 Januari 2010; dan

Keempat: Menawarkan pakej netbook, termasuk perkhidmatan broadband percuma, kepada pelajar universiti dengan bayaran 50 ringgit sebulan untuk tempoh 2 tahun. Pakej ini adalah jauh lebih murah daripada harga semasa di pasaran dengan prioriti diberikan kepada pelajar tahun pertama dan dari keluarga berpendapatan rendah.

Sebagai permulaan, pakej ini akan ditawar oleh Telekom Malaysia kepada 100 ribu pelajar di semua universiti tempatan bermula 1 Januari 2010.


alhamdulillah, kerajaan menjaga kebajikan pelajar spt aku ni.....tp agak ralat ngn no4, huhu...xpela xdpt broadband free pn xpe.....hahhahaha


Thursday, October 22, 2009

Story2

Salam sume!!

Dah lama aku x ber-blog d cini...biasa la da final year agak bz gak la..
tensen2....hahahha~

So, ade masa ni singgah la jap...tp xde ape nk d cite nya..
ni termangu2 kt dpn lappy smbil memikirkn ape nk d kabo kn...

nnti la aku citer2...huhuhu..k da~

Friday, October 09, 2009

2 minutes please :)

Salam,
Afternoon ek kt sume....

Sejak akhir2 ni aku kurang beri perhatian pd blog aku..
Bkn sbb ape...malas plus xde idea nk kepoh2 kt cni....
So, aku amik masa 2minutes ni tuk update ape yg ptut r..

Nanti da ade mood aku singgah la lik kat cni :)

ok..thats all today k..tata

Thursday, October 01, 2009

Friday, September 11, 2009

LIST


Morning!

Singgah sat jer ni :D

Ape yg perlu d wat B4 balik raya :

1. Siapkn n submit assignment
i. Marketing Mgmt (marketing plan)
ii. Business Research (chapter 1) grr~

2. Amik kuih raya yg da d order..hehehe

3. Bermaaf-maafan ngn rakan seangkatan




teruskn ber-usaha NADIA!


notakecik : happy birthday to SHAFIE, almost forget ur birthdy dear~


Wednesday, September 09, 2009

HAPPY BIRTHDAY


To : Mohd Al-Alif Nazri Mohd Shim

Happy birthday to U,
happy birthday to U,
happy birthday to U,
HAPPY BIRTHDAY TO U!!!

Alif,
akhirnya ko da 16thn,
amik lesen moto ngn kete cpt2 (pow ayh tw!)
adk xlarat nk drive kete lg huhu,
but
please k blaja tul2.
next year da nk SPM, jgn main2 lg tw....


Tuesday, September 08, 2009

Juadah Berbuka



malang sungguh kt nadia,

arini lauk sume nya MASIN!!!

akhirnya terbantut selera aku..

sabar aje la!


Friday, September 04, 2009

Cuti ^o^




Nadia sgt rajin balik umah :D

Ni bukan sbb ape...kalo tgk calender 2009 ngn time table class, aku mempunyai byk masa terluang so dr aku wat benda xberfaedah better aku pulang ke umah~~


But, after raya ni xleh nk selalu balik..kena blaja btul2 kang CIK KIAH mrh..hehehehe


Thursday, September 03, 2009

CLAMPING ZONE


------>> tambah lg citer sedih

Pg ni kete ku kena clamping r...hanya kerana aku park kete kt tempat staff JANA NIAGA kt DEWAN BIRU ( student UNISEL tw ni). Xpasal2 kena denda RM 25 only..ish2 ^0^~

aku bukan sengaja nk park kt ctu cuma memandangkn parking kt unisel ni da penuh ngn kete student n kebetulan ade parking kosong kt ctu, aku terus jer park.

kebetulan pg tu ade klas, hmm kelam kabut r g settle kn..

so, moral value nya, JGN PARKING KETE SEMBARANGAN YER!



Wednesday, September 02, 2009

New Moon



sabar2x~




--actor & actress of NEW MOON--





nota kecik : sape nk itot g tgk new moon nnti.....?


30 AUG 2009


----------------Tarikh yang xkn aku lupakan...

1. Wat pertama kali nya, aku memberanikan diri driving g KL but jgn risau CIK KIAH ade kat sebelah menemani aku ( actually bkn 1st time ler, tp kali ni ade story nya). Biasa r ari minggu pastu kebetulan tomorrow PH ( public holiday), JLN TAR agak sibuk d ctu d tambah lak TRAFFIC JAM yg membakar ati aku ni. Konon nya nk g jln2~ tp kalo da 1jam lbh on the road plus parking FULL, xde makna nya nadia nk tunggu~ apelagi tnya CIK KIAH, CIK KIAH kata balik, fuh~ dgn pantas nya aku mencari jln kua..hahaha~ CIK KIAH senyum kambing ngn aku lak O__O
MORAL VALUE : JGN G KL TIME PH K! G TIME OFFICE HOUR (digalakkn).

2. Boring driving sorg2 (kebetulan CIK KIAH tertdo), aku as pro driver (melampau siot statement), duk main SMS tp mata melilau gak kot2 BAPAK2 POLIS ade ker..da reply msg lupa lak nk simpan lik HP dlm beg dan perkara yg aku xjngka2 skali, HP tu jatuh dr pangkuan aku (sapa suh letak atas peha) lg sadis nya, aku xperasaan HP tu xde cuma smpai 1 simpang tu bru teringt nk tgk HP, ape lg mengelabah r, bg signal ke kiri..trus cri..dlm 3minit pk, br teringt kt mana jatuh....ngn twakal plus harapan, hrp2 HP tu ade lg kt ctu..alhamdulillah ade lg but................ade kerosakan pd HP tu sedih yg teramat T____T~~~ (dlm kete CIK KIAH da bising2, bertambah sedih lg T_T ), balik umah wat muka 10sen kt along suh repairkn...
MORAL VALUE : JGN SESEKALI SMS KETIKA DRIVING (wlaupn korang da pro kn)
nota kecik : teringt situation kwn aku ni, die kena saman wlaupn die x pegang hp tu...cian~

tak pasal2 mlm MERDEKA aku meratapi kesedihan yg teramat~~~~~ T__T



Wednesday, August 26, 2009

Tuesday, August 25, 2009

World OF Nad's


welcome to my new world~

huhu~

ble da boring ngn layout lama, kita tukar yg baru.

enjoy it k..ade masa bru touch up hehe~

Tuesday, August 18, 2009

News!

Berita Penting :-


1. UNISEL

- Skang ni da 3rd year n lg 2sem jer nk cabut dr cni.
Suka nya

2. PTPTN

- Duit da masuk tp da d tolak sana cni, bpe jer tggal
huhu..mcmna nk raya ni....
sedih nya

3. H1N1

- Bebas dr penyakit tersebut but beware je la.




Sekian dr sy..tata!

Thursday, July 16, 2009

Piece of Note




Good morning M'sia!

mood: OK!

tp.....keletihan yg amt sgt n malas nk ke class

adoi!~

Open House Ala Student


selamat mlm sume..
huhu..
aku bru je selesai menolong kwn2 ku ini
diorg wat open house..

actually, tujuan nk wat open house nak perabih kn brg2 dapur
sbb da nk cuti hah...dr membazir baik la sedekah kt org

so, kitorg wat la persiapan dr ptg td n smpai kul 8 td kitorng tmpal notis

NASI LEMAK FREE!!

hahahahah...xsmpai 2jam nasi lemak abis di agihkan..huhu

skg ni da terbongkang kt kerusi...
sok ade klas lak... : ( kata da xde klas da..sedih nya....

so, aku nk rhat k..so selamat mlm!

Monday, July 13, 2009

100 truths


Rules: Siapa nk wat sila kn...


WHAT WAS YOUR:

1. Last beverage: Umah family tp angah yg masak.
2. Last phone call: Zero.
3. Last text message: Mum.
4. Last song you listened to: Taylor Swift - Love Song.
5. Last time you cried: Da lama xngis.

HAVE YOU EVER:

6. Dated someone twice: Yes.
7. Been cheated on: Err ada ke? ntah. lupa.
8. Kissed someone & regretted it: Yes. nk kata regret tu ntah la.
9. Lost someone special: Idk.
10. Been depressed: Yes.
11. Been drunk and threw up: No.

LIST THREE FAVORITE COLOURS:

12. Green.
13. Blue.
14. White.

THIS YEAR HAVE YOU: (2009)

15. Made a new friend: Yes.
16. Fallen out of love: No.
17. Laughed until you cried: Ada2.
18. Met someone who changed you: Yes.
19. Found out who your true friends are: Yes.
20. Found out someone was talking about you: Yes.
21. Kissed anyone on your friend's list: No.
22. How many people on your friends list do you know in real life: Byk ah. mls kira.
23. How many kids do you want to have: 4.
24. Do you have any pets: Yes. Cik kura2.
25. Do you want to change your name: No. i'm proud of being a person named by NORNADIA.
26. What did you do for your last birthday: Surprise birthday party from my friends.
27. What time did you wake up today: 7am.
28. What were you doing at midnight last night: Sleeping.awal tdo smlm
29. Name something you CANNOT wait for: Car (BMW series)
30. Last time you saw your Mother: 6hours ago.
31. What is one thing you wish you could change about your life: Kaya raya and more.
32. What are you listening to right now: Bunyi air-cond. sejuk nya!
33. Have you ever talked to a person named Tom: No.
34. What's getting on your nerves right now: Kul 2 ada klas..hehe!
35. Most visited webpage: Blog n Fb.
36. What's your real name: Nornadia binti Mohd Shim.
37. Nicknames: Nadia or nad.
38. Relationship Status: Single.
39. Zodiac sign: Aries.
40. Male or female: Female
41. Elementary School: Tadika ABIM Kg Melayu Bt 16 n Tadika Sri Terentang Kg. Kenanga, Rawang.
42. Middle School: Sk. Sinaran Budi, Rawang.
43. High school/college: SMK Rawang Batu 16/ UNISEL Bestari Jaya, Selangor.
44. Hair colour: Black.
45. Long or short: Short.
46. Height: 155cm.
47. Do you have a crush on someone: Idk.
48: What do you like about yourself: Idk.Please judge on me.
49. Piercings: Yes.
50. Tattoos: No.
51. Righty or lefty: Righty.

FIRSTS :

52. First surgery: No
53. First piercing: 2 years old.
54. First best friend: Mum.
55. First sport you joined: Badminton.
56. First vacation: Idk.
58. First pair of trainers: Mum and Dad.

RIGHT NOW

59. Eating: Candy.
60. Drinking: No.
61. I'm about to: Sleep.
62. Listening to: Refer to question 32.
63. Waiting on: Nothing.

YOUR FUTURE :

64. Want kids: Yes.
65. Married: Yes.
66. Career: Sum1 that can earn plenty of money.

WHICH IS BETTER :

67. Lips or eyes: Eyes.
68. Hugs or kisses: Hugs.
69. Shorter or taller: Taller.
70. Older or Younger: Older.
71. Romantic or spontaneous: Romantic.
72. Nice stomach or nice arms: Nice arms. ha ha
73. Sensitive or loud: Loud.
74. Hook-up or relationship: Relationship.
75. Trouble maker or hesitant: Trouble maker.

HAVE YOU EVER :

76. Kissed a stranger: No! aiyo.
77. Drank hard liquor: Absolutely no lah. wei. soalan pe nih?
78. Lost glasses/contacts: So far xda lah lagi.
79. Sex on first date: No! gila.
80. Broken someone's heart: Yes.
82. Been arrested: No. ha ha
83. Turned someone down: No.
84. Cried when someone died: Yes.
85. Fallen for a friend: Yes. Yes.

DO YOU BELIEVE IN:

86. Yourself: The only me. Obviously yes.
87. Miracles: Percaya jugak.
88. Love at first sight: Sangat ya. cm cerita kayangan. ha ha
89. Heaven: Yes.
90. Santa Claus: Die nk ker dtg msia? ha ha
91. Kiss on the first date: Yes.
92. Angels: Yes.

ANSWER TRUTHFULLY:

94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: Yes.
95. Did you sing today: No.
96. Ever cheated on somebody: Yes. Tipu sunat lah.
97. If you could go back in time, how far would you go: Umur 5 or 6 tahun ke. Best jd dak kecik ni.
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be: Absolutely March.
99. Are you afraid of falling in love: No.
100. Posting this as 100 truths: Done!

Thursday, July 09, 2009

kakak+adik=kakak adik




Pic ni mengingat kn aku 1 citer...sbb aku ade terdengar conversation anta mak aku ngn mak dak2 ni...

Ani: akak, dak2 ni nk adk lg...
Kiah: yeke, sbr la ani...ade rezeki ade la..

Ani: akak nk tw, nnti diorg dpt adk..ani tnya la nak buh nama lak...sbb yg kakak mmg pggil kakak la tp yg adik kena la pggil angah...tp si kakak ni nk letak nama ape tw....KAKAK ADIK..haha
Kiah: Hahahaha...ni msti sbb adik la( aku la tu )


Time tu..aku tergelak jer....yela...selalu nya lpas angah, alang r..tp aku ni da biasa ngn pnggilan adik,so xnk terkeliru ngn adik2 aku...mak aku pggil la aku kakak adik....so smpai skg pggilan tu melekat kat aku.....



nota kecik: kakak adik syg korang...nnti kakak adik bw g jln lg ek!

Tuesday, June 30, 2009

Friday, June 19, 2009

Music


Good evening sume....

perasan x da ade lagu? tp nape britney x nyanyi??????

lantak r...janji enjoy ye....

hahahahah




nota kecik: nk balik rwg...yahooo....

Thursday, June 18, 2009

( :



Assalamualaikum...aku kembali lg hahahaha..
kali ni aku da ade mood n ade tujuan utk menulis....

Firstly, aku nk citer short sem aku kali ni....
oleh sbb sem ni short sem so subject yg aku amik pn xbyk...
iaitu Industrial Relations n Orgaizational Behavior...
so, dlm 7 weeks ni kena la struggle ckit..

Next, skg ni aku agak rajin membaca....dulu lyn novel malay je kn...
skg ni nk try bc yg eng lak...nk improve bi la katakan...
tp terkial2 gak lak phm...nk bc tu dictionary wajib ade kt sebelah...
senang nk refer perkataan yg ssh nk d phami....
aku ni pn 1 membebel byk2 tp xckp buku ape lak kn....
meh...tgk kt bwh cni.......




Twilight by Stephenie Meyer

Aku baca ni pn sbb d sogok oleh nelfi(housemate aku)..dia yg beria2 suh aku bc sbb kalo korang perasan la....buku ni da d movie kn...tul x??
Tp bak kata org membaca ngn menonton adalah x sama perasaannya...y?
korang kena r beli buku ni...baca dulu...aku nk explain pn mcm susah jer....hahahaha

So, sape2 yg nk buku ni g la bookshop yg berhampiran (:

Skg ni nk smbung baca buku ni.....see u again....


nota kecik: Bond..nad mcm mlas je nk wat tagged tu...hahahha


Thursday, June 11, 2009

........


Assalamualaikum sume......

lama aku menyepi kan??? bukan ape cuma xde benda yg nk diceritakan...
kdg2 jer ade mood...huhuhu...nnti r aku update citer...

tatata...

Sunday, May 24, 2009

Updated!



arini cuma singgah jer...

sume nya ok..result pn ok..alhamdulillah..

nnti bru update story..skg ni bz sgt...

k tata..




nota kecik: Bond..tag nnti nad jwb k...

Sunday, May 03, 2009

Lega beb!!

Akhirnya aku abis gak menjawab segala paper exam..hrp2 result aku tu dpt melegakan aku..
So, skg ni aku nk blik umah...da start cuti oi...cuti2 ni xde plan lg, nnti bru pkr..hahaha..

Sepanjang aku xjenguk blog ni, aku nk ucapkan tq pd sesiapa yg jenguk blog aku ni..
Yg mana nk exchange link aku da g blog korang...nnti aku buh nama sape2 yg xde kt blog aku..

K la aku singgah sat jer ni..
nnti aku jenguk lg..tata!!

Monday, April 13, 2009

Exam weyh!


Starting next week aku akan memerah otak

so, aku akn mngabaikn blog aku ni

btw bwh ni ade la subject yg aku jwb paper nya nnti..


21hb April 2009 - Business Law
22hb April 2009 - Operation Mgmt
28hb April 2009 - Industrial economics & Negotiation Skill
2hb May 2009 - International Mgmt


seram sejuk nk jwb paper ni....apepn aku hrp aku leh jwb r...

tata..

nota kecik: Gud Luck ye pd kekwn yg seangkatan, housemate ku, n sape yg dak Unisel la yer...




Wednesday, April 08, 2009

Berjaya Gak!


morning2...huhu..pg2 lg bgn sbb nk edit blik lgu stupid cupid..sbb korang msti bengang ble buka page aku kn kn kn...asik2 stupid cupid...

so..aku telah edit kn n nnti kalo korang rasa memekak je leh g kt button pause tu..bru la korang rasa aman kn kn kn...hehehe...

pastu aku ade add lg 1 lagu..dr Aliff Aziz tajuk nya Nyala...tbe2 je nk lyan lgu ni..apepn layan kn je la ye.........



nota kecik: stupid cupid tu ade lg ek.. suka..suka!

Tuesday, April 07, 2009

Sayang Akak!





motif buh pic ni?? huhu saje jer..

tbe2 jer rindu kat cik ili ni..huhu..tanpa die xlena la aku tdo..

tanpa die aku pn xtw ape jd ngn aku skg

die la yg byk menolong if aku dlm kesusahan ker n die sentiasa d cc aku..huhu

die la roomate aku..aku sayang die..

akak sayang nad x??


=)

nota kecik: mesti die pelik ble bc n3 ni...

Monday, April 06, 2009

Hiburan Semata-mata

Malam pertama 4 pengantin

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 org anak perempuan yang sangat disayangi iaitu Siti, Seri, Murni dan Suri. Satu hari mereka berpakat utk kahwinkan anak2 ni serentak. Selepas selamat diijabkabulkan, ke-empat2 anak tu pun bercadang untuk pegi honeymoon. Siti pegi honeymoon ke Pulau Langkawi, Seri ke Pulau Tioman,Murni ke Pulau Kapas dan Suri ke Pulau Pangkor. Sebelum pegi Mak Minah dan Pak Mat berpesan, “nanti jgn lupa hantar berita pada mak dan ayah. Ceritakan macam mana honeymoon korang. Tak payah tulis panjang2, pakai kod iklan aja dah cukup. Ringkas, padat dan cepat.” panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak2nya.

Seminggu lepas tu depa terimalah surat dari Siti yang bertulis ‘Standard Chartered’ . Tercari2lah kedua suami isteri ni iklan Standard Chartered dan bila jumpa tersenyum le kedua2nya membaca iklan yang bertulis “Besar, teguh dan peramah”.. Bahagialah Si Siti rupanya..

Esoknya terima pula surat Seri yang bertulis ‘Nescafe’. Carilah iklan Nescafe dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yang bertulis “Nikmatnya hingga ke titisan yang terakhir” Bahagialah Si Seri rupanya…

Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat Murni bertulis KFC’. Carilah iklan KFC dan tersenyum keduanya membaca iklan yang bertulis ‘Hingga Menjilat Jari’… Bahagialah Si Murni rupanya…

Seminggu berlalu, tiada surat dari Suri, Mak Minah dan Pak Mat dah risau. Dua Minggu… tak ada jugak.. masuk minggu ke tiga baru sampai surat dari Suri dengan isi kandungannya “AIR ASIA “. Bergegas le Mak Minah cari iklan penerbangan tu sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat anak bongsunya.Bila dibaca. Mak Minah dan Pak Mat terkulat2 tak tau nak senyum atau menangis.. Apa motto iklan itu…??
“7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. NON- STOP!!”

nota kecik: credited to Bond De Great

Pictures!

Haha...aku da buh pic tp ntah ape2 yg aku amik..ni pn curi2 amik..kalo x sekeping pn xdpt gmbr mereka ni =)







time ni nk kt Wang Kelian..nk masuk sempadan Thai sat...heheh

Yg bwh ni lak..tmpt angah..tp diorg ade orientasi dulu..pastu bru angah d transfer ke Sg.Petani








angah yg pegang fail biru..



Sunday, April 05, 2009

Kedah Darul Aman


Cuti ni aku g kedah..g sna pn bkn nya suka2 cuma nk anta angah g blaja lg..
bak kata ayah smbil tu g kite g jln2 ek..huhu

kitorg bertolak ptg jumaat tu n singgah sg.petani..jumpa kwn ayah sat dan bermlm kt sana..
mula2 ingt ayah nk mnumpang kat umah kwn die ni tp aku silap da..
uncle ras bg kitorg umah homestay la...huhu..
yg ni aku xsempat nk snap2 sbb da mlm..kebtulan pulak uncle ade..sgan la nyah..
umah die mmg selesa..double story tu..hmm..byran aku x sure..hihi..
yg aku tw..aku da jumpa katil n aku pn zzzz...(leh cya ker??? lu pikir la sendri..haha)

So..pg sabtu tu bgn awal gak la sbb ayah kata nk jln jauh ni..haha..
pas da jumpa uncle ras tu..kitorg pn meneruskan pjalanan kami ni..
ayah kata nk g pdg besar..wah..aku suka gle sbb tu la ptama kali aku jejak sana k..
tp sblum g sana singgah wang kelian dulu...ayah la nk sgt g sana..sbb angah kata dr g wang kelian baik g pdg besar..aku lak? duk diam sudah..huhu..time ni aku ngah bygkan mcmna la rupa tmpat tu....

skg da smpai wang kelian..hmm..xsngka aku yer..nk g wang kelian ni mcm nk g genting...berbukit2..nsib baik bkn aku yg drive..kalo x ntah leh smapi ke x..kihkih..time aku smpai ni da tghari...da la pnas sgt..nk xnk aku pkai la sweater sbb nk tutup pale ni...
hmm...aku rasa la kt wang kelian ni biasa jer..tp bak kata angah..tmpat ni selalu nya happening..tp nape time aku g mcm sunyi jer...adakah sbb ia ari sabtu??
da pnat jln..ayah kata..jom g pdg besar lak..huhu..(ayah pn xpuas ati gak)

Akhirnya smpai gak aku kt pdg besar ni...hhuhu...bru la aku tw mcmna rupanya pdg besar ni...
nape?? sbb mula2 aku pk tmpat ni mcm deretan kedai yg pnjag sgt tp aku silap r..tempat die mcm berpusat..so tmpat tu kite pusing2 jer..cuma yg membezakan 1 jer..die xcmpur2 kedai..cthnya..kalo kedai jual bju, jual bju jer..kalo kedai mkn, hah sekelompok la ko kt ctu...so org yg nk membeli nya xla pening pale...cuma rambang mata jer...

time ni ayah borong perkakas dapur..mcm kuali, mgkuk nasi, dan mcm2..
anak2 dia melopong je la..da pnat pusing2 ctu..kitorg nk bermlm kt umah mak angkat angah..sbb angah register ari ahad..kbtulan lak umah mak angkat die tu dkt ngn tempat yg die nk blaja..so xnk membuang masa kitorg pn stay ctu je la..wlaupn dlm ati kata segan....hahaha..

time angah register pn xla lama sgt..bgus angah...aku pn xyah la duk lama2 kt cni..bkn ape..aku ni nk bermesra ngn org pn ssh gak..sbb diorg ckp kedah, aku nk pham tu 1 hal..kdg2 tu org tnya aku sengih...hahaha...teruk nya aku....da pas settle kn angah, kitorg terus balik umah..xmau singgah mana2 dah...

so, secara keseluruhan nya..mmg best...wlaupn aku xla shopping apa pn...nnti le aku dtg sana lg..aku lak yg memborong..(=


nota kecik: bru terasa kepenatan nya.... ade pic tp xlarat dah....sok je la aku buh ye



Friday, April 03, 2009

Journey to ???


selamat mlm yer....hehehe
n3 sblum ni aku ckp aku cuti2 msia kn..
so kena la tunggu....

yg leh aku bgtw aku da smpai tmpat tersebut..so bermlm kt cni sat
n citer aku bermula esok...
myb ade pictures kot tp kualiti pictures kurang memuaskan la yer..

so..nnti kn....



nota kecik: lg 2mingggu nk exam leh cuti2 msia kn..truk la kamu ni nadia..hehehehe

Theater In UNISEL (TESL 05)

N3 ni khas utk cik Ili n cik lin kite...

28hb Mac merupakan ari yg mendebarkan cik ili kite....ape lg kalo x psl theater ni...
sepanjang nk wat theater mcm2 rintangan n halangan (wlaupn bkn la merentas hlgan..hehehe)
cian aku tgk roomate aku ni....ke hulur ke hilir die...biasa la ass.director..kena la kerja keras ckit..

ari yg nk perform tu pn da tbe...n sbg roomate, housemate n adk cyg cik ili (
hehe..) aku pn join la sekali tgk performance dak2 klas diorg ni...kebtulan lak ari yg sama ade group len gak yg perform..wah..mcm jackport lak...kihkih..

hmm...pg tu turn group cik ili..cite The Phantom The Opera
n ptg tu lak group cik lin cite Dr.Jekyl & Mr.Hyde (btul ka eja ni????)

yg pasti....kedua2 group tu mmg gempak la...dua2 citer best (aku pengkritik tetap k heheh..)
dulu time sek xnk bc citer2 ni..
da d theaterkn bru nk tgk padahal citer ni literature form2 & form3..hahahaha.....
(korang phm kn ape yg aku mksud kn..=))

yg paling aku ralat..ble aku xdpt tgk citer group lg 1 tu..citer The Pearl...
aritu tmankn cik nelfi g anta brg kebtulan diorg ngh practice..aduhhh...cdey jer citer tu...
tp wlupn aku xde aku ttap bg support pd group yg 1 ni....tepuk2x!!!!
lupa nk bgtw..sok la theater diorg..4hb April..dtg la beramai2....

nota kecik: aku xde d unisel ketika ni....g cuti2 msia..hahahah

Tuesday, March 31, 2009

Sticky Mode: Halwa

kali ni aku nk tlg kwn ku
korang tw x halwa tu ape??

halwa ni org selalu mkn tp aku rasa xramai yg suka kot
apepn n3 ni d wat tuk mempromosikan halwa ni..

halwa ni d wat oleh aunty kpd kwn aku ni hah...
yg mana nk tempah wat hantaran ker, atw ape je la..
leh r tempah kt aunty ni..


so, halwa ni ade 2 jenis..
1 yg bentuk kuntuman bunga
1 lg bentuk cili...

meh2 tgk ni....



rm60-65





rm45-50



kalo korang sume berminat, leh r contact org ni..

email nya wawa_capricon88@yahoo.com..sebarang pertanyaan leh r cntact die..

nk tnya psl harga ker, nk wat bentuk lain ker atw ape2 je...bisa d atur tu....huhuhu

Tuesday, March 24, 2009

Happy Birthday To ME!!

Mula2 aku nk ucapkn thanx pd sume org2 ni...kak ili, nelfi, kak lin, kak anis, kak ika, azim, aiman, kimi n abg aneep..nape? Sbb mastermind dlm hal ni ade la kak ili..die wat surprises bufday to me...huhuhu..tepuk2!!

Pandai kak ili yer...hehe...malu rasanya time tu...huhu..n thanx again pd sape2 yg bg aku hadiah tu..n xlupa gak yg wish kt aku mlm tu...aku syg korang!!!



HAPPY BIRTHDAY - 21st



nota kecik: yg ni bkn la kek pd mlm tu..time tu xsbr2 nk mkn sbb mlm tu kak ili bg kek coklat..fav aku tu..so xsempat nk snap pic..


Hari Hijau Sedunia

21 March 2009

Aritu aku bgn dr tdo ngn bersemangat sbb aku akan mengikuti program Unisel..ni 1st time aku ikut program Unisel..hehe..kitorg nak g menanam pokok....hahahha

Seramai 40 org pelajar yg ikut program ni..t
empat tu kat Hutan Simpan Raja Musa..erm odw nk g highway Utara Selatan tu..time sampai cni mmg excited r...smpat lg gurau2....tp bygkn la..nk ke tapak penanaman pokok kitorg kena berjln sebyk 2km kot..wah! letih dowh...

sepanjang perjalanan tu mcm2 aksi yg kami lakukan...da smpai kt tapak tu..kitorg d bahagi kpd 4 group..kite blaja maths sat yer...aritu kitorg kena tanam sebanyak 14 X40 pokok= 560 btg pokok! Bykkn???? tp aku rasa ckit jer...sbb team len lg byk tw..

Antara team2 yg turut serta ade la..Master Skills, Taylor College, Alam Flora, n bdn2 NGO..
mula2 anggaran yg dtg dlm ratusan tp aritu mencecah ribuan gak la...aku rasa la..hehe

Time nk menanam lak..mcm2 ragam..ade yg terbenam r, tersungkur r, menjerit n etc..hehe..
kitorg abis dlm tghari..smpat lak lunch kt ctu..hehe..yela da pnt2 keje, kitorg mkn l
a.......

balik tu kitorg xpulang tgn kosong k...dpt goodies bag!! aku suka saat2 ni..
n time ni gak masing2 nya keadaan mcm xmandi seminggu...huhu..kotor gle+bau yg kurang meyenang kn..

lyn je la pic ni k..walaupn hnya pic kami berdua..huhu




bfast sat



cara2 nk menanam



pose dr ili nawwar..heheh



pose dr kami berdua

Tuesday, March 10, 2009

Yunalis - Dan Sebenarnya


Uols pnah x dgr nama ni YUNALIS ZARAI???

aku bru jer dgr nama die smlm..huhu..housemate aku yg bgtw..
dak ni nya sore..wah! best nya..ala2 norah jones nya sore..huhu..

skg ni aku gle lagu die ni...simple jer..


Dan Sebenarnya - Yunalis

oh bulan
enggan melayan diriku lagi
pabila
airmata membasahi pipi
dan lagu lagu di radio
seolah olah memerli aku
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaan benci ini
sebenarnya cinta
yang masih
bersemadi untukmu
dan sebenarnya ku mengharapkan
disebalik senyuman mu itu
kau juga
merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
mula menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

pabila kau merenung matanya
ku rebah
jatuh ke bumi
disaat kau benar benar mahu pergi
seperti
ku bernafas dalam air

dan sebenarnya
aku rindu
aku tak mampu
tanpamu.


Friday, March 06, 2009

OM Part 2

hi sume....td aku ade ckp psl game OM kn..huhu..
so game yg kitorg main td ade la..CAPITALISM 2..
not bad game ni...lbh kurang game the sims la tp yg aku main ni asik nk cari profit jer..
pnat tu...time tu kite kena stabil kn demand n supply..best r..

so..sape2 yg ingin mencuba nya leh r beli kt kdai berhmpiran yer...huhuhu..
cuba la..sure korang suka nya......(=

OM = GAME? hehe

arini klas OM (operation mgmt) ade activity..huhu..kitorg main game..
game psl operation r..huhu..1st time spanjang aku blaja kt cni ni 1st klas yg wat game mggunakn lab computer..sblum ni kalo ade klas pn tuk blja subject computer..

aku pn xtw lg ni ape nama game ni..sbb skg ni aku ngh siap2 nk ke klas...huhu

nnti aku citer lbh lanjut psl game ni....

tata!

Thursday, February 19, 2009

Lunch


Tempat: Library Unisel
Masa: 12.30tghari (after class)



THE LITTLE CHEF CAFE



mknan ku!



wawa ngn kak lilis nya..

mereka pesan mknn yg sama..huhuh



mereka berdua..huhuhu..



yummy..yummy~

nnti kitorg dtg lg....huhu

Sunday, February 15, 2009

Back To Normal

Skg ni msti korang ngh pening2 lalat...(:
mana x nya melihat kn kegilaan aku ni mcm lalang kn????
huhu..whutever..

dgn pertolongan kak murni, aku akhirnya mendapat kmbali layout ni..
aku berpendapat aku lbh sesuai tuk layout ni sbb kalo guna classic template mcm xbesh jer..
hihihi...aku memohon seribu kemaafan yer..
plz forgive me!!
pasni insyallah xmau gatai2 tgn lg...hehehhee....
(:(:(:

tp aku rindu lak ngn layout tu..colourful tul...sejuk jer aku tgk...ahaks~

sori sgt2....



Congrats Nadia!

bravo..bravo..bravo!!! (: (:

hapi sgt2...akhirnya aku dpt solved prob aku..

ade kelainan??

ni nk habaq la..
layout aku skg ni da bertukar kpd classic template..huhu..ni gara2 gatal tgn smlm..
duk usik2 benda..tup..tup..da tukar g classic..hmpir2 meraung d watnya.. (:
yela..da la xreti bab coding2 ni..

tp..usaha kn tngga kejayaan...
lar ni hang pa tgk...cheq da berjaya ni...

cuma ade few things jer aku xleh nk ubah sbb 'kecetekan' ilmu coding ni..
minta tlg sape2 ajar aku mcmna nk godek2 coding ni ye...

lg1 skg ni da xde
Sugar [life is sweet] Sugar
now Rainbow City ++ Colours of MY life ++

~ ( ; ( ; ~


Saturday, February 14, 2009

Aku D Library


ari tu dengan semangat yg kental...aku menapak g library kt unisel..huhuhu..
hal ni da lama plan, plan sama wawa..mau selesaikn assignment kami...
biasa r..assignment tersusun cantikkkk bai.....skg ni settle satu2 dulu..

masuk jer kat cni..da terasa bahang kesejukan nya..hahahahha..da tu terlupa bw sweater..
sblum ni aku g..aircond rosak tw..wah..berpeluh2 time tu..

yg aku excited nk g library ni sbb kt cni ade cafe bru..
aritu cafe SECANGKIR..lar ni wah..meletup gtu..

gle best cafe nya...

aku ni pencinta roti tw.....suka sgt mkn donut...

environment kt cafe ni ok la..cool jer.....

nama cafe ni ialah....MY LITTLE CHEF CAFE..huhu..(yeke kot)

nnti aku citer lg... (:

D Sebalik Pembikinan Pic Klas (:

ikutkan last week nk kepoh2 tp mlas nk citer
da la tu..internet bergerak ku ni d pjam oleh kwn ku..huhu..
tu yg terlambat nk citer...

meh2 tgk la aksi kami semua >>











yg kat atas ni nk amik pic formal..huhu..tu yg berkot bagai...kihkih!

yg bwh ni lak pic candid...







ni jer yg dpt aku tepek kt cni..
nnti da dpt pic yg btul..aku tepek lg..kihkih!

Hadiah Dr Mr.Apple



Thanx Mr. Apple~~


pesanan: huhu..gatal nk amik kad dr Mr.Apple..u xkisah kn???

Friday, February 13, 2009

Ketika Ini...(:


salam ptg sume..huhu..

cuaca d ptg ni jap panas, jap mendung, jap berangin...pening aku..
tp situasi aku skg ni agak 'panas'...ntah ape yg xkena agak nya....

pg td agak kemalasan nk g klas..mana x nya..smlm tdo kul 2 lbh pg...perhatikan btul2
PAGI huhu..ntah nape aku tdo agak lambt smlm...so pg td bgn kul 7, tu pn duk golek2 lg...bantal n selimut duk memanggil jer..kihkih...tp sbb semangat tu ade..aku menapak gak g klas...

klas aku ok jer td wlaupn agak mengantuk..tp tahan je la...

xlama lg mid term break..best2....kira bln ni aku pecah rekod, xblik umah tu..huhu..biasa 2minggu 1x aku balik umah..huhu..kali ni x...siap mak aku tnya...


"adk, ko xnk balik ker??"

"adk byk keje la mak, lgpn nk mid term da..nti adk blik r"

"mak ingt ko xnk balik da...huhu"


ish...mana leh xbalik..nnti rindu la mak....lol!
see...ternyata mak aku syg aku tw.....

skg ni tunggu masa jer nk packing brg n cabut balik umah..
.

wah..xsabar gitu.....




(: (: (:


Apa Nk D Kata

msti skg ni korang mengikuti perkembangn hal2 yg terjadi kt Perak??

jgn ingt selama aku snyap ni, aku xtw menahu psl ni..huhuhu..

ape pndpt korang?

ya mana perlu d persalahkn??

nak tw citer lanjut..ikuti blog Sir Adha ni..

aku tabik 'spring' r ngn die ni..berita bergerak tu..huhuhu...

Aku Da Ade Ni (:


arini bru aku berpeluang tuk meng update blog ku ni..

bkn ape..bz la (: byk sgt assignment..so da ade masa ni, leh r aku update..
n3 kali ni kira nya menghimpun kn akitiviti aku sepnjg aku xde ni..

meh kite mula kn dr ari ahad 8/2

> aku xwatpe pn time ni..duk melepak jer...bkn nya nak study..padahal next week tu berderet test nya..huhuu...nk wat mcmna kn..penyakit 'M' yg xleh d usirkan dr diri aku ni..normal la tu...

> time ni gak aku d pelawa oleh roomate aku, ili serta classmate nya, g lunch kat Selangor Fruit Farm..kire dkt ngn kolej kitorg..pekena ayam kg, tp aku xmkn ayam pn..sbb mcm liat jer ayam nya aku tgk..so aku pekena nasi cmpur..lauk nya time tu mmg ikut selera aku r...masakan kg..terliur sat..harga pn not bad r...msih lg dlm budget dak kolej....kihkih!

> mlm nya g bersukan..huhuhu..


isnin 9/2

> yg ni ngh cuti thaipusam..huhuhu...mcm biasa duk melepak tgk tv..smbil2 tu usha assignment senang nnti nk wt keje....(: (: (:


selasa 10/2, rabu 11/2

> klas berjln spt biasa...tp penat sgt2.... :( xcukup rhat...stress..mcm2 r..

> dpt pic klas..hah..aku terlupa nk bgtw, yg kitorg ade amik pic klas..last week tp mlas nk citer..nnti aku tepek kat cni..


khamis 12/2

> arini xde klas..tp ade test..subject IM ( International Mgmt) alhamdulillah..aku leh jwb huhuhu...(:


so...tu je la aktiviti aku...nk citer yg mengarut2 pn..aku xreti sgt la...
aku hrp uols enjoy k ngn blog aku ni..
mcm aku ckp la..aku ni msih d peringkat bertatih dlm dunia blogger ni..huhuhuhuhu


pesanan: to igniz, aku tw sape ko...anyway tq sbb jd followers dak kecik ni..kihkih!






Saturday, February 07, 2009

Cantik X?


Da ade mood nk tukar2 background ni..

so, ok x background ni..huhuhu..

hrp2 ok la yer...




Bosan..


Bosan...bosan..bosan..

NAPE??

Sbb asik cuti jer...aritu cuti CNY kali ni Thaipusam lak..

pastu, assignment nk siapkn lg..

pnat tul cuti lama2 ni....(da bg cuti, xnk cuti..kalo xbg terhegeh2 nk cuti)

huhuhu....

Thursday, February 05, 2009

Short Entry ;]


xde ape yg nak d citer kn bln Feb ni..
yg aku tw..pasni aku bz..
bz nk siapkn assignments....

ni pn aku bru je dpt on9..
atas sbb2 yg xdpt di elakkn..aku xde la nk on9 minggu ni...

lg1, aku sakit balik..uwaa...stress!!

sabar..sabar...


Saturday, January 31, 2009

Bride Wars




arini aku g tgk muvee cite ni..
tiket da booking,
tp.....
aku TIDAK JD lak kua..sbb mak ade hal arini..
uwaaaaa.....cdey2..
xpe la..len kali r g tgk muvee...
xde rezeki arini nk tgk..


pesanan: sepatutnya ni 1st muvee aku tuk tahun 2009..tp..xpela...

Friday, January 30, 2009

Kembali Seperti Biasa..


Alhamdulillah....aku da shat..cuma kdg2 jer pale ni sakit..
Insyallah..xde ape2 tu..kihkih..

Arini aku xde ape nk story2 pn...
Thanks to Mr.Apple (yeke Mr.???) sbb tag aku..tp tag tu aku da jwb..so nk jwb lg ker???
Xyah jwb la yer..nnti u bc je n3 i yg lepas2 tu..

Sok atw lusa nk balik kolej..huhu..
Dah xde cuti pjg lg..melainkn mid term break..huhu..
Skg ni kena study hard..kalo x...(xmau ckp...grrr...)


K la..nnti jumpa lg ye uols

Wednesday, January 28, 2009

LOVE U Nuffnang!


Mood aku da ok ckit...
mana x nya..nuffnang aku sudah ade perubahan..
ade la dpt ckit earnings nya..xpe2...
1 perubahan la ni..
ckit2 lama2 jd bukit...kihkih!

To: Kak Murni (UKM)..mcmna ngn earnings akak??





Tension....



Arini aku bertambah++ TIDAK shat..
lum kebah lg dmam aku, PMS lak yg melanda..
uwaa! tensen nya...

la ni kena baring jer..nk update blog pn xde mood...

Tuesday, January 27, 2009

Perlu kah Aku Mencari Cinta?


Cinta...ada ape dengan cinta?

Hmm...tbe2 aku teringt conversation antara kwn2 aku time g Ulu Yam..
blh d katakn almost of them da ade yg berpunya...cuma aku ngn Ct jer yg single...hahaha!
aku citer psl aku jer la..psl Ct nnti aku tnya die k..

Org kata aku ni memilih mcri BF..btul ker?? Cerewet?
aku xsure r....mgkn ye..mgkn tidak...
sbb.......kalo nk bercinta, byk benda nk d pkr nya...aku ni ssh ckit...
yela kn, student lg...kalo student msti xleh nk dahulu kn yg mana 1 kn ..
tp aku tw rmai yg xsetuju ngn pndpt aku ni..xpe..aku xkisah..len org len pendapat nya..
bg aku, ia agak rumit...

Hmmm.....wlaupn aku xde BF, xbermkna aku ni xde perasaan pd lelaki lak...
ade perasaan tu cuma xtw utk sape....
kwn2 aku selalu tnya, xkn la xde sorg dak kolej yg ko minat....
apepn, aku mampu gelak r....last2 aku ckp ade jodoh ade la BF tu..kihkih!


Pesanan aku kt kwn2 aku,

Aku hrp korang berbahgia r ngn pilihan msing2...
1 ari nnti aku tunjuk la sape BF aku...kihkih....

So skg ni perlu kah aku mencri cinta skg?


Pesanan: luahan ati aku ni, aku xsuka org tnya sape bf aku mulai skg..

Monday, January 26, 2009

2009 Chinese Horoscope


Aku copy n paste je n3 ni..
ntah betul atw x..kite bc jer..
sbb horoscope aku dragon, so aku tepek psl aku jer..
kalo nk tw psl horoxcope korang <>


Dragon Overview

The year of the Ox may slightly hinder the Dragon's independent spirit. There will be gains, but you may have to adapt to situations with different strategies than your usual style. There are three favorable months to provide periods of substantial progress and you would do well to take notice of these times and make the most of the opportunities offered. You will have many situations socially that provide great joy throughout the year. The single Dragon will be happy to know that romance is favored this year, so you may find someone to share your experiences. Be conservative in your spending or it could result in problems next year.

Dragon Rating

40% (3 favorable and 4 neutral and 5 unfavorable months)

Dragon Career

The Dragon's career may be one of the more positive aspects of the year. This will be a year of reasonable progress. Even though the Dragon may have some distinct ideas on what you want to accomplish, 2009 will disclose conditions that you will have to adapt and overcome. You may have to adapt and work with others to gain what you want, rather than doing things in your own independent style. With care and effort, you can make considerable progress and improve your position, but your true gains will be with experience and skills you acquire this year that will prove invaluable in the future.

Dragon Relationships

The Dragon is a social creature and you will invariably relish in the company of others adding enjoyment and pleasure throughout the year. Your family life will offer the support and encouragement you need. You will have to pay attention to your family members feelings by using tact and discretion in vulnerable situations. By not doing so could deteriorate close relations. There will be a number of occasions that will allow you to add to your circle of friends. The single Dragon will be pleased to know that romance is favored.

Dragon Health

The Dragon has an active spirit and it is important that you involve yourself in a number of physical activities to maintain your health. You enjoy being outdoors and you might want to get involved with something that tests your skills and provides a change of scenery, such as rock climbing or hiking. Failure to remain active could result in added stress and emotional swings that could effect your work, as well as your personal life.

Dragon Wealth

The Dragon would do well to pull in the reins on lavish spending and take a more conservative approach this year. You may want to avoid any risky ventures or speculative investments in the year of the Ox. Failure to take care and caution this year could result in future problems. Keep a close watch on your financial situation throughout the year and you may find that you will have times when you can make purchases that coincide with your budget.

Mak, Adk Demam!!!



Smlm excited sgt berendam lama2 kt sungai tu..
balik2 jer....aku D.E.M.A.M!!!!
demam terkejut..kihkih!

So, arini xleh nk g mana2..dpt perintah berkurung... =(

Sabar ye Nadia......



Ali Maju!


Aktiviti kitorg x abis d ctu jer k...
kitorg g minum2 dulu...
port kitorg adalah......ALI MAJU!
lepak kt kedai mamak jer....
nk mkn yg berat2 mereka ni da keletihan sgt2...

so, utk diet yg baik kami melantak benda2 ni..



Yg ni aku nya ( Roti Canai Planta )


Yg ni lak Ct nya ( Roti Canai Banjir )



Anis nya! ( Tosai )

Aman mkn Roti Boom (xsempat nk amik pic, aman da lapar sgt)
Imah ngn Laila mkn French Fries...

akhirnya, kami mkn ngn rakus sekali...lalalalala~


Ulu Yam


Semlm aku ade mention aku nk kua kn...
so, smlm dgn diiringi 2buah kete, kami g Ulu Yam...kihkih!
bak kata Imah, g picnic..lalalala ~

Ini adalah aktiviti kami yg 1st since kitorg da abis SPM dulu..
punya la lama si Imah ni plan nk g picnic..
alhamdulillah..makbul gak hajat die ni..kalo x msti die majuk lg...

Kitorg berkumpul kat umah Imah..
antara kwn2 kami yg g adalah....Aku, Laila, Ct, Imah, Anis n Amanina ( Aman)
dan xlupa gak yg menemani kami, adk Imah..Titi Si Comel...
so, kitorg gerak dlm 2buah kete..nk sumbat 1kete da mcm tin sardin lak..hahaha!
sepnjang perjalanan kami, alhamdulillah sume nya selamat..yela yg g nya sume anak dara pingitan...takut gak if ade sumthing happen kn.......

Well, kitorg bertolak dr umah Imah dlm kul 3ptg n kitorg balik dlm kul 6ptg...
bila da bersama ngn dorang.. mmg x kering gusi...
aku nk bg korang tgk pic, tp pic sume kat camera mereka...lum lg tuntut pic2 tu..
nnti aku da dpt..aku tepek kt cni...

So...nnti kan n3 tu k..tata!




Sunday, January 25, 2009

Saturday, January 24, 2009

Aktiviti Petang

Ptg td aku beriadah d lua umah ku...
sebnrnya menemankn omak aku menyapu d halaman umah kami...
mak aku ni pantang tul umah dia kotor...kalo dia da membebel tu..kalah radio channel Hitz, Era, Hot FM n mcm2 channel r...hahaha..

Da..xmau gelak..smbung cite lik..

Tgh aku duk lyn perasaan aku ni, mak aku bersuara..

" Dik, dr ko duk melangut baik ko cuci kete tu...."

APA?? cuci kete?? abis la tgn tapak aku kasar ler pasni...hahahaha
tp aku xkisah cz at least aku ade sumthing benda nk d wat..so gua xkisah beb...
so, ptg tu aku mengabiskan masa dgn mencuci kete...

Da siap2 cuci, aku pn masuk umah...so bye2 korang!

-THE END-

Short Entry ;]



Selamat Pengantin Baru buat Shida & Rosdi !
Shida ni ade la kakak kpd kwn angah, izani..insyallah lepas ni dia lak yg akan menyusul...

Terima kasih menjemput kami sekeluarga..
Semoga berkekalan sehingga akhir hayat..AMIN~

Little Koala



sape kah gerangan c dia ni??

aku knalkn ini Fairuz Umira bt Azmi..die ni ex roomate aku
perkenalan kitorg singkat tp leh kamceng tu..
huhuhu..selama 1thn aku tinggal bersama die..byk kenangn manis n pahit..

n3 ni d wat khas utk die sempena bufday die arini


HAPPY BIRTHDAY 21st !!!


p/s : ira, sowie curi pic awk ni..kihkih! nad xde pic ira...




Friday, January 23, 2009

Lepak Sama Teman


First of all, aku nk ucapkn thanks to Ct da Rockstar n Laila cz sudi lepak ngn aku pd pkul 9 td..
huhuhu..lepak dpn umah aku jer...kihkih! bkn xde budget cuma omak den xkasi kua..
tp sbb diorg nk sgt jumpa aku so diorg ni dtg umah aku.....

Mcm biasa la..kalo da jumpa ngn diorg ni byk la cite nya...
mcm2 citer...psl org ni la, psl org tu, yg ni nk putus cinta, yg tu frust menonggeng...hahaha~ ~
tp mlm ni kitorg ckp psl life msing2 kt kolej...bkn ape msing2 da xsbr2 nk grad..katanya da pnat blaja....hahaha


antara citer2 nya
meh kite ikuti citer ni >>

Kisah 1 < Ct >

"aku da xsbr nk grad...mana x nya..keje melambak2..pasni aku xnk smbung dgree course Art ni..aku nk tukar course...."


Kisah 2 < Laila >

"aku lak..diorg ni xsatu kepala la..msing2 ikut pale sndiri..so nk wat keje group pn ssh..."


Kisah 3 <>

"................??? hehehhe"


Psl aku xyah la aku citer...hahahaha....ish2 truk sungguh aku ni...
pas da cite2..timbul la cite psl kwn kami yg sorg ni...aku pn xtw la ape nk jd ngan kwn ku sorg ni.....
aku psl cinta2 ni xamik pusing sgt..tp aku nk pesan 1 je kt kwn aku ni..ko pk la masak2 sblum wat keputusan...
nnti ko yg merana....

Da abis cite2, dorg nk blah....masa begitu mencemburui aku..hihihi..
insyaALLAH, len kali leh lepak sama2...
so, kul 11 td diorg balik...tata korang!!!!!








Cuba Anda Baca Ini ;]


Yg ni aku copy dp Madam Zaza

cuba kamo sume renung2 kn..

meh2 >>



Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1

Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2

Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3

Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4

Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5

Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6

Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7

Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8

Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9


no.1----Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.


no.2----Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em...bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.


no.3----Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.


no.4----Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.


no.5----Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.


no.6----Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.


no.7----Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.


no.8----Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.


no.9----Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6.